kerst deco
Interior

Christmas home ~ Kersthuis van Coosje

christmas home

christmas home

christmas home

christmas home

christmas home

Het Kersthuis van Coosje

Dit jaar ben ik laat met versieren, ik ben ook nog niet klaar, maar het begint ergens op te lijken. Wie mij op Insta volgt heeft al voorbij zien komen dat ik een “probleempje” heb met een geschikte kerstboom vinden. Hij moet niet te groot zijn, niet te klein, niet op een kruis staan maar in een pot. Niet te duur zijn maar ook geen boom die al zijn naalden al kwijt is voordat hij überhaupt staat 😉 Ook wilde ik hem dit jaar niet te vroeg in huis hebben dus besloot ik mijn zoektocht zo lang mogelijk uit te stellen. Mensen die al voor Sinterklaas een boom in huis hebben staan (pfff) ik moet er niet aan denken. Ons weekend weg naar Hamburg kwam er ook nog tussendoor dus ik zou pas serieus gaan zoeken na ons weekend samen weg. Of dit een goed idee was?

Kerstboom wel of niet?

Een kerstboom vind ik leuk maar ik heb er een soort van haat / liefde verhouding mee. Zodra hij staat denk ik leuk! na een week ben ik hem al zat en denk ik was de Kerst maar voorbij, dan kan hij naar buiten. Ik vind een Kerstboom bij anderen prachtig staan, bij mezelf een grote sta in de weg. Ieder jaar roep ik, nemen we een boom? het hele huis roept dan ja, terwijl ik NEE denk. Waarom willen mensen een Kerstboom in huis vraag ik me wel eens af. Gaat het om de boom of om de lichtjes die er in zitten? Ook met het oog op een betere wereld, is het dan niet beter geen boom meer te nemen? 😉 Ik ben er nog niet uit maar de tijd begint te dringen.

Drukke maand december

December is altijd een drukke maand. Je hebt de feestdagen, en wij hebben ook nog een verjaardag tussendoor. Jack zijn verjaardag (19-12) wordt steevast niet meer gevierd op de dag dat hij jarig is. Meestal verschuiven we het een week, dit jaar (eigenlijk volgend jaar) vieren we het begin januari, we maken er een Nieuwjaarsborrel van 😉 Door de drukke weken op mijn werk staat mijn hoofd eigenlijk nooit zo heel erg meer naar all creatieve dingen die ik eigenlijk van plan was uit te gaan voeren in huis. Maanden lang verzamel ik inspiratie op Pinterest maar op het moment dat ik actie moet gaan ondernemen gebeurt er niet veel.

DIY projectjes

Vorig jaar heb ik ook niet zo heel veel aan Kerst in huis gedaan en dat vond ik achteraf best jammer. Check mijn blog van vorig jaar Kerst hier. Nu heb ik nog een week de tijd en kan ik denken het is goed zo. Volgend jaar nieuwe ronde, nieuwe kansen. Maar ik kan ook gewoon nog even mijn best gaan doen! In een paar dagen kan er nog een hoop leuks gedaan worden. Ingewikkeld hoeft het niet te zijn. Dus wie weet sloof ik me dit weekend nog uit en zien jullie volgende week nog meer foto’s van ons huis voorbij komen. Hoe vinden jullie het tot nu toe? Best al aardig toch!?

Fijn weekend en tot volgende week weer!

P.s. de krans boven de bank (don’t mind the mess, ik doe niet aan opruimen, opmaken of iets beter voordoen dan het is) is van Dille en Kamille. Hij is van riet en kost € 6,95
De takjes er omheen komen van een boom uit de straat… ik zeg niet van welke 😉

Mijn naam is Stephanie Koster, 51 jaar, moeder van 3 jongens en al jaren gelukkig getrouwd met de vader van deze mannen. Ik blog vanaf 2011 over veelal Scandinavisch interieur, design, kids, fotografie en ons dagelijkse leven. Naast het constant veranderen van ons huis hou ik ook heel erg van fotografie en bezoekjes brengen aan kringloopwinkels, rommelmarkten en andere leuke plekken.

4 Comments on “Christmas home ~ Kersthuis van Coosje

 1. Ben benieuwd, ik vind het eigenlijk al erg kerstig.
  Wij hebben de boom buiten staan, met lichtjes er in, op 24 december mag-ie naar binnen, er komt geen versiering in, alleen de lampjes, en op 27 december weer naar buiten, tot 6 januari.

  1. is ook zo Jeanette, ik heb best al wat staan, maar een boom maakt het toch altijd meer af. Heb alleen besloten het dit jaar zonder te doen.
   Ik wens jou en je familie bij deze een hele fijne Kerst en tot volgend jaar weer.
   Nogmaals bedankt voor de kaart, heel leuk!

   Groetjes,

   Stephanie

 2. Hier ook nog niet klaar maar de bomen, een echte in de kamer en een nepperd in de keuken, staan altijd het weekend na Sinterklaas. Verder staan hier, net als bij jou, de dozen met kerstversiering ook nog door het huis. Ook ieder jaar hetzelfde, haha. En wauw Stephanie, jij bent ook de trotse bezitter van het Alessi kerststalletje, zo mooi vind ik die. Er is er nog 1, heb je die al gezien? Alessi kerststal Happy Eternity Baby. X

  1. Beter laat dan nooit he … die reactie’s van mij haha! Het Alessi stalletje heb ik ooit in ruil voor een blog gekregen van Fonq denk? ik weet het niet meer. Ik ben er heel blij mee. Ondertussen zit hij weer in de doos op zolder. Het happy eternity baby stalletje ken ik niet. Ga ik eens even opzoeken, je maakt me nieuwsgierig 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *