Braderie Lille, Noord Frankrijk

Lille

brocante

antiekmarkt

Lille

Rijsel

braderie

franse ramen

Lille

moule

antiek

sofa

brocante bordjes

flowers

Braderie Lille

Iedere eerste zaterdag van september wordt de braderie, brocante ofwel antiekmarkt in Lille, Noord Frankrijk georganiseerd. Voor de vierde keer (niet op rij) ging ik er met een vriendin naar toe. De wekker stond vroeg, wel te verstaan 5.15 uur. Op naar Amsterdam om op de bus van Kras reizen te stappen. Met een bus vol anderen enthousiaste dames en een praatgrage chauffeur waren we binnen 3 uur en een kwartier in Lille (inclusief koffiestop). Het weer werkte mee, zoals altijd. We hadden 9,5 uur de tijd om ons te vermaken in de stad. Dat ging lukken 🙂

vriendinnen uitje

Ondanks dat ik meerdere vriendinnen heb die van vintage houden ging ik voor de derde keer met Pauline naar Lille. Het is ook meer een gezellig vriendinnen uitje dan dat het shoppen is want we kochten bijna niets. Ik kocht een paar schoenen, een vest en een sjaal voor mijn man. Mijn vriendin kocht een mooie zilveren ketting.
De eerste jaren zeulden we met van alles de hele dag door de stad, zoveel te zien, zoveel te willen hebben. Die fase zijn we nu voorbij denk 😉 Het gaat ons nu meer om lekker te slenteren, te kijken, ideeën opdoen, een koffietje op een terras, de Franse sfeer en kledingstijl opdoen en uiteraard aan het einde van de dag een Moule et frites eten!

Het was wederom een geslaagde en vooral ook gezellige dag. Volgend jaar gaan we (vast) weer!

10 thoughts on “Braderie Lille, Noord Frankrijk

Leave a Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *