Lifestyle

bloggen een do or don’t ?!

stadshem kate moss

stadshem kate 2

stadshem kate 1

SFDA846131877214C0D99BEA1FD540A1FCA

stadshem kate 3

stadshem kate 5

SFD0C1CAD626EDA48E5837BEE7B3DEE48AA

SFDFAB164AFD40C475899FECAD0548EF77E

stadshem kate 7

stadshem kate 6

In 2011 begon ik met bloggen. Een fenomeen dat wel al even aan de gang was maar ook iets wat door velen nog niet was opgepakt. Met heel veel plezier begon ik aan mijn interieur blog genaamd Interieur-coosje. In het begin ging het voornamelijk om de foto’s, de teksten waren meestal minimaal, daar kwam later verandering in, de blogs kregen meer inhoud. Al snel kwam ik in een kringetje van mensen die dezelfde passie deelden en ook een interieur blog bij hielden. We hadden veel contact en reageerden regelmatig op elkaars blog. Na twee jaar bloggen had ik aanzienlijk veel sociale contacten opgebouwd en begon ik mijn interieur webshop Coos-je, iets wat ik al heel lang voor ogen had. Ik kocht alleen Scandinavische merken in en begon mijn droom. Hoe dit verhaal afgelopen is weten de meeste van jullie, van de verkoop kon ik weer nieuwe spullen inkopen maar verdienen deed ik niet. Dit had ik ingecalculeerd en vond ik niet erg, dit zou hopelijk ooit wel anders worden als ik groter zou zijn. Het aanbod bleef echter minimaal en om meer te gaan verkopen en groter te groeien moest ik nogmaals veel geld investeren. Met de opkomst van alle grote aanbieders zoals Bol.com, Wehkamp, VT wonen shop etc. heb ik uiteindelijk besloten mijn shop te stoppen. Ik haalde er geen plezier meer uit en het werd min of meer een steeds grotere frustratie met ziek worden tot gevolg (ik schreef er hier over). Met het stoppen van de shop viel er een last van mijn schouders, de druk van het scoren was weg, de frustratie van het naar anderen kijken, alles was weg. Toch wilde ik het woon wereldje geen gedag zeggen daarvoor zit het te veel in mijn bloed, COOSJE (2.0) ging in juni vorig jaar online.

Ondertussen zijn we dus bijna een jaar verder en merk ik dat het bloggen allemaal wat minder word. Hoe komt dit? Als ik zo naar mijn blog kijk ziet hij er super strak uit, staan er mooie foto’s op en plaats ik geen onzin berichten. Mijn blog is precies geworden wat ik ervan gehoopt had, ik ben trots op het resultaat. Maar haal ik uit het bloggen (op dit moment) nog wel voldoening? en heb ik nog dezelfde passie als toen ik ermee begon. Is bloggen wel dan niet over (Scandinavisch) wonen nog wel zo hot en happening als jaren terug? Kan ik mensen nog boeien met mijn keuze voor bepaalde inrichting en mijn verhalen over fotografie en mijn kids? Je moet vernieuwend zijn wordt er geroepen, maar wanneer ben je dat?
Om me heen zie ik steeds meer mensen aangeven te stoppen of zijn ze al gestopt zonder dat men het nog opvalt. Men is op zoek naar iets anders, ook zij hebben geen voldoening meer en willen een stap “verder”, iets anders…
Mijn bezoekers aantallen zijn gekelderd tot de helft van wat ik normaal gewend was. Reacties komen er al helemaal bijna nooit meer. Kijken mensen nog wel? Of is het bloggen over genomen door Instagram? Hoe makkelijk is het een fotootje te plaatsen, één zinnetje eronder en klaar! Men heeft geen tijd meer, alles moet snel.
De grote zullen ook in dit verhaal wel overleven, maar voor een kleinere blog als die van mij valt het niet mee. Toch vind ik het zonde om alles aan de kant te schuiven, ik heb er namelijk best veel tijd en energie in gestoken om ervan te maken wat het nu is. Ook krijg ik nog steeds veel aanbiedingen van bedrijven om over hun producten te schrijven en of een review te geven. Maar wat als er zo weinig mensen naar kijken, ben je dan nog wel fair ten opzichte van deze mensen!?
Vandaar mijn vraag, is bloggen tegenwoordig nog een DO or DON’T ? ik ben benieuwd naar jullie “REACTIES” De toekomst zal het leren. Fijne dag allemaal!

Naast mijn verhaal over het bloggen wil ik mijn medeleven betuigen aan alle slachtoffers in Brussel, wat een dieptepunt in onze geschiedenis wederom. Hoe treurig!

fotobron: Stadshem

Op zoek naar het poster van Kate Moss of een groot kleurrijk kunstwerk aan de muur? kijk eens op deze sites > The Poster Club en Kunstspiegel.nl

thumb-up-to-like-on-facebook_318-37196

afkeer-op-facebook--duim-omlaag-symbool-overzicht_318-37193

Mijn naam is Stephanie Koster, 51 jaar, moeder van 3 jongens en al jaren gelukkig getrouwd met de vader van deze mannen. Ik blog vanaf 2011 over veelal Scandinavisch interieur, design, kids, fotografie en ons dagelijkse leven. Naast het constant veranderen van ons huis hou ik ook heel erg van fotografie en bezoekjes brengen aan kringloopwinkels, rommelmarkten en andere leuke plekken.

12 Comments on “bloggen een do or don’t ?!

 1. Hi Stephanie, ik ben in augustus 2015 begonnen met bloggen; nog allemaal best pril dus. Ik vind het super om te doen en baal juist dat ik op Instagram niet zoveel ruimte heb om een verhaal onder een foto kwijt te kunnen. Daarom vind ik bloggen een verademing en is het een soort verlengstuk van mijn IG account. Vind het leuk om te zien dat ik in korte tijd steeds meer bezoekers krijg op mijn blog en dat het aantal volgers op IG groeiende blijft. Een mooie motivatie dus om verder te blijven bloggen! Voor mij dus een dikke DO! Liefs Sandra

 2. Hi Sandra, heel fijn en leuk om te horen dat jij er wel van geniet. Ik ga je blog meteen eens bekijken 😉
  Bedankt voor je reactie!

  Groetjes, Stephanie

 3. Een DO!!! Vanaf begin af aan volg ik je blog… altijd kwam ik bij je langs wetend dat ik er meestal iets orgineels zou vinden, al dan niet (of niet helemaal) mijn smaak maar wel altijd hele gevarieerde inspiratie of “gewoon” een fijn en herkenbaar persoonlijk verhaal! Natuurlijk is het makkelijker om snel te reageren op instagram… ook een enorme inspiratiewereld voor mij, maar niets is zo fjn om heerlijk achter de laptop te zitten en al die mooie ideeen, gedachten en foto’s te bewonderen op de blogs die voor mij een fantastische inspiratiebron zijn voor het maken en bedenken van heel veel van mijn interieurfoto’s maar ook gewoon in het dagelijks leven! liefs Elvera x

  1. Lieve Elvera, bedankt voor je lieve woorden! is heel fijn om te horen. Ik volg jou ook nog steeds met veel plezier en bewonder je om wat je doet en tot nu toe al hebt bereikt X

 4. Iedereen kan IG-en, het is daarom ook ideaal voor die mensen, die geen tijd hebben of willen maken, een super leuk creatieve uitlaatklep te hebben en een inspiratieopdoender.
  Niet iedereen kan mooi en goed bloggen, dat maakt voor mij bloggen en bloggers uniek en onmisbaar!
  Toegegeven dat ik meer aan ‘diagonaaltjes’ doe, door de blogteksten heenscrollen, en eigenlijk plaatjes kijk en pas écht goed lees als het plaatje mij aanstaat…
  Blogposten lezen is voor mij een vervanging geworden van de vele tijdschriften (waarvan ik de abonnementen inmiddels al lange tijd heb stopgezet). Achter een blog zit iemand die écht passie heeft voor wat zij/hij mooi vindt en niet witte ruimte moet opvullen én belangrijker nog bloggers zijn vaak vooruitlopers op trends en trendsetters i.p.v. tijdschriften die in mijn ogen altijd wat achteraan hobbelen, sorry.
  Zelf ben ik ooit een blog begonnen maar met een webshop waar alles met de hand gemaakt moet worden, bijhouden van social media, administratie en familie (verkeerde volgorde ;-), zegt alweer genoeg) is bloggen, en dan bedoel ik GOED bloggen, iets wat ik heel graag overlaat aan mensen zoals jij! Dus een DO van mijn kant, Het kaf zal zich wel weer van het koren gaan scheiden en de vlugge blogjes zullen weer verdwijnen en de krachtpatsers blijven bestaan, dus voorrrral doorgaan X Lijn

  1. Hey Marlijn, bedankt voor je open en eerlijke antwoord. Het is altijd fijn om te horen dat mensen zo naar je kijken en dat je anderen kunt inspireren. Je hebt me weer even wakker geschut met betrekking tot de bladen. Heb ze gelijk opgezegd 😉
   X

 5. Ik denk dat veel mensen die al een tijdje een blog hebben hier mee worstelen. Ook ik.
  Ik blog voornamelijk voor mezelf. Ik hoop dat je niet gaat stoppen maar ik begrijp je frustratie.
  Kop op.

 6. Wat mij betreft zeker een DO.
  Ik kom hier graag, bekijk graag je mooie foto’s en lees je verhalen met plezier.
  Je hebt een eigen stijl en kan wat mij betreft ‘goed bloggen’.
  Maar je moet er zelf natuurlijk ook plezier in hebben want doe je zoiets niet in eerste instantie voor jezelf?
  Ik blog sinds 2 jaar en haal er tot nu toe veel voldoening uit en ik waardeer vooral de ‘interactie’. Ik reageer met plezier en vind het leuk als mensen ook reageren. Ik heb er al een paar erg bijzondere contacten aan overgehouden.
  Ik hoop je hier nog lang ’tegen te komen’. X

 7. Oh wat is dit herkenbaar lieve Stephanie! Ook ik loop vaak met dezelfde gedachtes rond… Maar één ding komt altijd weer terug: ik blog omdat IK het leuk vind, omdat IK er plezier uithaal en omdat IK altijd weer blij ben als ik zelf nog even rondkijk op mijn eigen blog. En zoals je zelf al zegt: dat heb jij ook. Je bent trots op wat je tot nu toe hebt neergezet, en terecht! Dus zolang je het nog leuk vindt… Ik merk dat het mezelf rust geeft als ik de frequentie van het aantal blogposts wat lager houd, liever 1 post van goede kwaliteit dan 10 keer per week een middelmatig verhaal (ja ook ik vind teksten schrijven heerlijk). En last but not least: wees niet te hard voor jezelf. Je blogs zijn heerlijk om te bekijken en te lezen, altijd net-even-anders, persoonlijk en heel erg eigen… Je doet het goed, dus keep up the good work! Ik zeg dus DO!

  Groetjes Seline
  http://www.selinesteba.com

 8. Ik kijk regelmatig op je blog, lieve nicht en vind hem nog steeds het bekijken zeker waard. Wij zijn ongeveer gelijk begonnen met bloggen, ik in maart 2011, met het verschil dat ik het dagelijks doe. Geloof het of niet maar ik vind het nog steeds leuk en denk niet aan stoppen. Eigenlijk heb ik niets te vertellen maar ik heb niet te klagen over bezoekersaantallen, die stijgen nog steeds.
  Ik hou van fotograferen en die foto’s kan ik kwijt op mijn blog . Dat wil niet zeggen dat er iedere dag schitterende foto’s op staan, want die druk leg ik mezelf niet op. Ik zou zeggen, gewoon doorgaan en ondertussen bekijken of je iets anders wil met de invulling van je blog. Succes!

 9. Hoi Stephanie,

  Herkenbaar, mijn blog is een soort van geruisloos uitgedoofd, en ik lees ook nog zelden blogposts.
  Dat heeft meer te maken met het feit dat ik mijn prioriteit even moest geven aan andere zaken. Ook omdat mijn blog altijd een hobby was geweest en ik, toen ik mijn eigen bedrijf startte, ik al mijn passie in mijn bedrijf kwijt kon en minder tijd en erergie over had voor mijn blog… Wel jammer eigenlijk. Maar goed, het brengt me momenteel niet meer echt dat geluksgevoel en dat is altijd wel mijn raadgever (naast mijn verstand hoor 😉
  En aan de andere kant. Alles waar ik met mijn blog gelukkig van werd zit nu in mijn bedrijf en kan ik dus mijn geld mee verdienen. Mag ik niet klagen toch. Sterker nog, ik de k dat ik het aan mijn blog te danken heb dat ik de carrière switch heb durven maken!
  Ik denk dat blogs altijd zullen blijven, maar dat de interesse hiervoor misschien toch wat is afgenomen. Er zijn zóveel mooie blogs en het is zo’n leuke wereld.
  Ook voor de bladen heb ik het afgelopen jaar te weinig tijd genomen. Die rust is terug en op dit moment verkies ik het papieren blad voor de pc.
  Ik hoop dat de rust om mooie blogs te lezen ook terugkomt.
  Als je ervan geniet lekkercdoorgaan. Je hebt een heel eigen stijl en blog!
  X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *