blog jubileum
Lifestyle

Blog jubileum en telefoon keuzestress

blog jubileum

blog jubileum

blog jubileum

Blog jubileum

Dit jaar, wel in oktober te verstaan, bestaat mijn blog 10 jaar! 11 oktober 2011 begon ik met bloggen. Hoe mijn eerste blog eruit zag zie je hier.  Leuk hè? eenvoudig en simpel, plaatjes van internet af geplukt. Het blijft bijzonder dat ik na al die jaren nog steeds maandelijks mijn verhalen met jullie deel. Tien jaar is best lang! Mijn blog heeft over de jaren heen zoveel meer met zich mee gebracht dan alleen maar mijn online verhalen (en foto’s). Naast alle verhalen is het ook een soort van dagboek voor mij geworden. Ook ben ik ben door mijn blog in de gelegenheid gekomen om veel dingen te zien, te ondernemen, soms te krijgen en ben ik in contact gekomen met heel veel leuke mensen. Mensen die dezelfde passie voor wonen, tuinen en fotografie delen. Samen zagen we elkaar bij blog bijeenkomsten, (woon-)beurzen en bij uitnodigingen van bedrijven. Afspraken met blog vriendinnen onderling door het hele land, waarvan ik met sommige na zoveel jaar nog steeds leuk contact heb. Soms voor een koffie, soms om elkaars huis te bewonderen. Door corona is alles het afgelopen jaar wat anders geworden en is het bloggen bij mij (en met mij waarschijnlijk nog veel meer bloggers) iets minder geworden. Ik heb de afgelopen wintermaanden weer eens overwogen te stoppen met bloggen en laste een blog stop van 3 maanden in. Maar het bloed gaat waar het niet gaan kan en ik ben weer “up and running”. Het bloggen en de contacten blijft te leuk en zou ik voor nu nog niet willen missen.

Hobby blogger

In het begin van mijn blog carrière heb ik ooit wel eens de illusie gehad om professioneel blogger te worden. Dat het alleen bij mij nooit zover gekomen is is omdat ik denk niet over de juiste drive beschik 😉 Ik vind te veel dingen leuk, spring vaak van de hak op de tak en ben denk te goedgelovig. Buiten dat ben ik zeker niet zakelijk genoeg en zit het niet in me om 24/7 online te zijn. Helaas dus! Naast mijn blog handel ik ook al jaren graag in vintage “woon” spulletjes en fotografeer ik naar hartenlust. Mijn hobby fotografie sluit natuurlijk helemaal aan bij het bloggen. Voor mij kunnen er niet genoeg foto’s op een blog staan. Naast een leuk verhaal kijk ik namelijk ook graag naar de foto’s die erbij geplaatst worden. Ook al ben ik dus nooit een professional geworden, ik ben blij met hoe alles gelopen is en het nu nog steeds gaat. Ik ervaar geen druk, geen stress en heel er veel plezier uit, daar gaat het toch ook om!

blog jubileum

blog jubileum

blog jubileum

blog jubileum

Nieuwe smartphone nodig

Voor de foto’s op mijn blog heb ik in al die jaren het meest gebruik gemaakt van mijn camera. Ik ben momenteel aan mijn derde Canon spiegelreflexcamera toe en voel me als een vis in het water met deze camera. Het nadeel van zo’n grote camera is wel dat hij best wat weegt (al worden ze steeds lichter) en is het soms ook een behoorlijk ding zo in je tas of om je nek. Soms is het makkelijker om foto’s te maken met je smartphone. Een telefoon is handzamer en makkelijker te pakken dan een camera, en deze heb je tenslotte ook altijd op zak.  Nu komen we op een punt dat de nieuwste, hipste smartphones niet aan mij besteed zijn. Ik gebruik een oude iPhone 7 van mijn man, die helemaal op is. Deze telefoon heeft een barst in het scherm, een kapotte voorcamera (wat inhoud geen selfies), het geluid doet het niet (wel lekker rustig) en de batterij loopt heel snel leeg (constant opladen dus). Behoorlijk vervelend allemaal, dus een nieuwe is echt wel een must!

 

Welke telefoon kies jij? Telefoon keuzestress

Ik ging afgelopen week online op zoek, en kwam in de wereld van de mobiele telefoon. Man, wat een keuze! Wat moest ik kiezen? Je zou er bijna telefoon keuzestress van krijgen. Het enige wat ik wist toen ik ging zoeken is dat het weer een Apple iPhone moest worden. Ik heb altijd al een iPhone gehad en ik vind ze prettig in het gebruik. Buiten dat is mijn telefoon gekoppeld aan mijn iMac en dat vind ik fijn. Het toestel moest naast bellen en snel internet, mooie foto’s kunnen maken, verder maakte het me niet zoveel uit. Mijn keuze viel uiteindelijk op de iPhone 11

Waarom? dat vertel ik je hieronder.

De iPhone 11 beschikt over de volgende eigenschappen :

  • 6,1 inch Liquid Retina display (of dit groot is, geen idee eigenlijk)
  • 64, 128 of 256 GB opslagcapaciteit (64 GB is genoeg voor mij, hoeveel foto’s bewaar jij op je telefoon?)
  • Nieuwe A13 processor (lekker snel dus!)
  • Dubbele 12 megapixel camera op de achterkant (1 x Wide, 1 x Ultra Wide) > dat wordt mooie plaatjes schieten dus!
  • Frontcamera van 12 megapixels met 4K video-opname en slow motion > Yeh! jullie gaan weer selfies van mij voorbij zien komen
  • Gemaakt van ijzersterk glas: gehard d.m.v. ionenuitwisseling > niet geheel onbelangrijk voor mij aangezien ieder telefoonscherm het bij mij niet overleefd.
  • Verkrijgbaar in wit, zwart, groen, geel, paars en rood (ohhhhh dat wordt nog een lastige keuze!)
Gebruik jij liever je camera of gewoon je telefoon?

Waar het voor mij geen probleem is om mijn spiegelreflexcamera in mijn tas te stoppen vinden andere mensen het wel een last om zo’n ding mee te sjouwen. Ik loop bijvoorbeeld altijd met een rugzak op mijn rug (is ondertussen mijn kenmerk). Het gevoel dat ik mijn camera bij me heb doet me goed. Waar ik ook loop, zodra ik iets zie wat mijn aandacht trekt, denk ik hier moet ik een foto van maken! ik zie bijna alles in foto’s. Omdat ik dus over de jaren heen met een telefoon heb gelopen die niet altijd van de allerbeste kwaliteit waren, heb ik mijn telefoon camera gebruik altijd geminimaliseerd. Maar, daar komt dus nu verandering in!  Zodra ik mijn nieuwe iPhone heb zien jullie hem zeker voorbij komen. Ik zal jullie ook de verschillen tussen foto’s van een spiegelreflexcamera en een smartphone laten zien. Ik ben zeer benieuwd naar jullie ervaringen en waar jullie mee fotograferen. Ga jij voor een “echte” camera? Welke camera gebruik jij? Of gebruik jij toch liever je telefoon?

 

Mijn naam is Stephanie Koster, 50 jaar, moeder van 3 jongens en al jaren gelukkig getrouwd met de vader van deze mannen. Ik blog vanaf 2011 over veelal Scandinavisch interieur, design, kids, fotografie en ons dagelijkse leven. Naast het constant veranderen van ons huis hou ik ook heel erg van fotografie en bezoekjes brengen aan kringloopwinkels, rommelmarkten en andere leuke plekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *