Scandinavische binnenkijker
Interior

Binnenkijken in een Zweeds (voorjaars) interieur

 

Zweedse (voorjaars) binnenkijker

Nu we met zijn allen al twee weken binnen zitten is het misschien ook wel weer eens leuk om een “binnen” kijker te plaatsen. Zoals jullie van mij gewend zijn weer een mooie Zweedse. En zoals (meestal) gevonden op de Zweedse broker site Historiska Hem. Bij het zien van dit appartement, wat te koop staat in Stockholm, krijg ik echt de voorjaarskriebels. Al die mooie lichte kleuren, zo lekker fris. De grote planten in de woon- en slaapkamer. De lijst groeperingen aan de muur van kunst en eigen foto’s. Ik sla het op want heel eerlijk ik wil dit ook steeds nog heel graag in ons huis. Bij het zien van zo’n huis krijg ik meteen de neiging om mijn verfspullen te pakken en in de auto te stappen om naar het tuincentrum te rijden. Verven doe ik op dit moment eigenlijk wel al genoeg 😉  Sinds de Corona maatregelen is de winkel waar ik werk gesloten. Om onze tijd zo productief mogelijk door te komen zijn we de winkel aan het verven. Een aantal muren en kasten krijgen een verf beurt en we hebben een paar nieuwe houten wanden gekregen, mooi dat het wordt! Thuis ben ik ook al een paar weken bezig met onze keuken.  Deze wordt groen, super tof maar het valt niet allemaal mee. Het moet deurtje voor deurtje en lade voor lade. Alles schuren en verven, en dat drie keer, sommige deurtjes nog vaker 🙁

Opruimen en opknappen

Ook zijn we dit weekend begonnen aan onze schuur. In Mei wonen we (alweer) drie jaar in dit huis en tijdens het verhuizen zijn alle spullen die naar de schuur moesten er zo ingezet en dat was het. Wie maakt zich druk om een schuur? Nou wij niet echt. Echter na drie jaar verzamelen en vol stampen konden we onze kont er niet meer in draaien en begon het beetje een dingetje te worden. Met 6 fietsen, meerdere stepjes, skateboards, een reuze grasmaaier en nog meer troep was de maat een beetje vol en moesten we gaan ruimen en praktisch in gaan delen. Zo haalden wij de hele schuur leeg, ging er een auto vol met spullen naar de milieu straat (vuilstort) en een deel naar de kringloop. We kochten bij Karwei drie stevige stalen stellingkasten en die hebben mijn man en ik vervolgens samen in elkaar gezet. Ja, ja, team work! we leren nog iets in “corona” days 😉 Één muur staat nu dus vol met stellingkasten (wat een spullen kunnen we daarin kwijt!). Aan de andere muur komen haken waar twee wielren fietsen aan kunnen hangen. Aan de andere muur willen we een werkbank voor klusjes. Het is nog niet klaar maar volgend weekend maken we het af. Klus schuur is dan afgevinkt van onze ellenlange kluslijst, yeah!

Klus voor klus

Na de keuken en schuur heb ik al besloten verder te gaan met de tuin. Vorig jaar begon ik aan onze achtertuin, zie hier maar maakte ik het nooit af. Klussen niet afmaken is wel een beetje mijn thema jammer genoeg. Chaotisch als ik soms kan zijn, maak ik dingen vaak niet af. Ik heb nu met mezelf afgesproken dit in het vervolg niet meer te doen. Klus voor klus zal ik dingen aan (moeten) gaan pakken. Dit zal mij uiteindelijk ook meer rust in mijn hoofd geven. Morgen ga ik verder met de verfklus “keuken”. Ik hoop het deze week af te krijgen. Laten we hopen dat dat lukt dan is er weer een klus geklaard. En wat voor één! 😉

 

Fijne nieuwe week allemaal en succes weer! We kunnen het!

 

Mijn naam is Stephanie Koster, 51 jaar, moeder van 3 jongens en al jaren gelukkig getrouwd met de vader van deze mannen. Ik blog vanaf 2011 over veelal Scandinavisch interieur, design, kids, fotografie en ons dagelijkse leven. Naast het constant veranderen van ons huis hou ik ook heel erg van fotografie en bezoekjes brengen aan kringloopwinkels, rommelmarkten en andere leuke plekken.

5 Comments on “Binnenkijken in een Zweeds (voorjaars) interieur

    1. Jaaaaa, dat kunnen zij wel he Jeanette! ik kijk wekelijks naar deze site. Kwijl er vaak bij weg haha…. Niets te gestyled maar altijd precies goed en vaak praktisch. Super voor nieuwe ideeën. Laat maar lekker aan je kids zien 😉

      Groetjes,

      Stephanie

    1. Nieuwe ideeën voor een nieuw huis straks. Kijk maar eens op deze site onder het kopje “til salau”. Staat vaak veel moois op. Ook op Stadshem en Alvhem Maklari.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *