Interior

binnenkijken in een gemiddeld Scandinavisch huis

binnenkijken

Kijken jullie met mij mee? Ik vond weer een mooi Scandinavisch huis online šŸ˜‰
Over het algemeen worden mijn blogs met eigen foto’s het meest bezocht, waarom geen idee, misschien toch omdat deze posts het meest persoonlijk zijn? Echter deel ik zo af en toe ook heel graag een mooie interieur met jullie (ik hou van binnenkijkers!). Deze binnenkijker is eigenlijk een “gewoon” huis, het is een gemiddelde inrichting, in een gemiddeld huis waar ik het meeste van hou. Voor mij geen over de top woningen met interieurs waarvan je alleen maar kunt dromen. Ik geniet van het haalbare en niet van materiĆ«le showroom interieurs. Voor mij moet een huis leefbaar zijn en omringd door persoonlijke dingen met hier en daar een design item of een kringloop vondst. Een huis moet groeien, zo nu en dan koop je iets nieuws en doe je weer iets weg.

gezelligheid en licht

Dit Scandinavische huis zag ik op de Zweedse broker site Alvhem. Het huis straalt gezelligheid uit en bovenal is het licht. Licht is naast het feit of een huis er mooi uit ziet voor mij eigenlijk nog wel belangrijker. Ik schreef er eerder over, van een donker huis wordt een mens niet vrolijk (een uitzondering daar gelaten). Donker maakt (mij in ieder geval) vaak depressief. Hoe mooi ik donkere kleuren op muren (en/of plafonds) ook vind, ik kies er niet zomaar voor. Voordat je een donkere kleur ergens voor kiest, zoek eerst zorgvuldig uit of er genoeg natuurlijk licht in die ruimte valt. Afhankelijk van genoeg licht kun je donkere kleuren in huis toepassen.

Scandinavische inrichting

Al jaren gaat mijn woonsmaak naar de Scandinavische stijl (zie, ik blog vanaf 2011 over Scandinavisch interieurs). Aan woon hypes doe ik niet mee, ik hou van persoonlijke inrichtingen met een mix aan stijlen en een Scandinavisch tintje. Dit huis is een voorbeeld van een typisch Scandinavisch huis. Licht, hout, weinig kleurgebruik (in dit geval), minimalistisch, eenvoud en toch gezellig.
De Scandinavische woonideeĆ«n doe ik op via internet (Pinterest en sites als dit) en tijdschriften. Het geeft mij ideeĆ«n die ik soms kan toepassen in mijn eigen huis. Zo vind ik de werkplek in dit huis geweldig en de fotolijsten aan de muur mooi. Deze ideeĆ«n sla ik op en bewaar ik voor straks als wij weer een eigen huis hebben. Nog even geduld šŸ˜‰

Fotobron : Alvhem

Mijn naam is Stephanie Koster, 51 jaar, moeder van 3 jongens en al jaren gelukkig getrouwd met de vader van deze mannen. Ik blog vanaf 2011 over veelal Scandinavisch interieur, design, kids, fotografie en ons dagelijkse leven. Naast het constant veranderen van ons huis hou ik ook heel erg van fotografie en bezoekjes brengen aan kringloopwinkels, rommelmarkten en andere leuke plekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *