paasontbijt
Interior

Bijzondere Pasen 2020

paastafelpaas ontbijttafelpaasontbijt

 

Bijzondere Pasen 2020

Een bijzondere Pasen dit jaar. Geen afspraken met familie maar alleen met ons eigen gezin. Corona gooit roet in het eten, helaas maar we moeten nog even doorzetten. Ik denk dat vrijwel iedereen vanochtend wel even heeft gedacht, wat een vreemde situatie om nu niet naar je familie te mogen gaan. Niet de deur uit om naar het strand of naar het bos te gaan. Niet naar je ouders, als je die nog hebt, geen weekend weg naar een huisje. Voor ons geen hele grote straf maar ik kan me voorstellen dat het voor sommige mensen wel heel moeilijk is. Wij wonen vrij en hebben de ruimte. Wij hebben elkaar en zijn niet alleen, wij zijn bevoorrecht als ik er zo naar kijk.

Paasontbijt

Aan het Paasontbijt zaten wij met zijn 4-en net zoals vorig jaar, klik hier om nog even terug te kijken naar de Paastafel van toen. Toch vond ik het een fijne dag, het was rustig en ook wel goed. We genoten van het mooie weer, de stilte (geen vliegtuigen, veel vogels) en het lekker niets hoeven. De tafel werd pas laat gedekt zoals dat bij ons past, met ons nieuwste tafelzeil die eigenlijk al weken lag te wachten. Met een mix en match aan servies, wat o.a. bestaat uit mijn Moomin mokken van Arabia en veelal kringloop vondsten. Als ik naar de Kringloop ga kijk ik altijd naar servies, dat is mijn tik. Vaak kom ik ook met servies thuis, er staat bijna altijd wel iets wat mij aanspreekt wat ik dan niet kan laten staan 😉  Het is nooit dat ik naar iets specifieks zoek maar gewoon wat ik op dat moment leuk vind. De schaal waar de vleeswaren en de kaas op ligt redde ik laatst uit een afvalbak op de vuilstort. Ik mocht hem eigenlijk niet meenemen van de meneer die daar werkt maar kon het niet laten, zo zonde. Ik ging met 3 schalen naar huis, waarom gooien mensen dit weg?

 

paasontbijtpaastafel

Tafelzeil

Terug naar het mooie tafelzeil, ook wel tafellinnen genoemd. Een paar maanden terug werd ik benaderd via mijn mail voor een samenwerking. Het bedrijf wat met mij wilde samenwerken is gespecialiseerd in tafelzeilen en (gecoate) tafelkleden en ik mocht er één uitkiezen voor bij ons in huis. Daar ik dol ben op tafelzeilen, die ik ook al jaren gebruik (ik heb ondertussen een kleine collectie) kon ik geen nee zeggen. In de ruime keuze aan tafellakens kon ik het niet laten toch weer voor een ruit te gaan. Naast een donker bruine ruit die we al hebben, koos ik nu voor een licht bruine (camel) variant. De kleur camel is momenteel erg hot maar dat is niet de reden waarom ik hem koos hoor. Ik vond het vooral leuk omdat hij precies contra is ten opzichte van het andere kleed die we al hebben en daar ben ik ook dol op. Zo wist ik vrijwel zeker dat deze niet kon tegenvallen, en dat deed hij ook zeker niet!

Gecoat tafellinnen

Doordat ik maanden bezig ben geweest met onze keuken verven, zie het resultaat in mijn vorige post duurde het even voordat ik het jullie kon showen. De tafel heeft weken vol gelegen met troep en verfspullen. Het tafellaken wat gecoat tafellinnen wordt genoemd is gemaakt van katoen en linnen, met of zonder coating. De tafelkleden zijn dunner dan de tafelzeilen van PVC, die we vrijwel alleen nog van vroeger kennen. De gecoate jacquard versie die wij hebben is van fijne kwaliteit. Hij valt soepel en hangt het mooi naar beneden op de hoeken van de tafel. Het voordeel van een tafellaken met een coating is dat je deze met een vochtig doekje af kunt nemen. Zo houd je de tafel schoon en het tafelkleed. Ideaal voor mensen met kinderen (ook grote) en misschien hygiënisch in deze tijd. Naast het feit dat je de tafelkleden af kunt nemen kunnen ze ook in de wasmachine op 30 graden, hou handig is dat!

 

paasontbijt

 

 

Kleuren en motieven

Voor het voorjaar inclusief de Paastafel van nu vond ik dit kleed mooi. Naast de hippe kleur is hij vooral ook tijdloos. Voor de zomer heb ik alweer een paar andere kleuren en motieven gezien die ik heel tof vind. Zowel voor op de eettafel of voor op de picknicktafel buiten. De kleden zijn niet alleen functioneel maar ook nog eens zeer decoratief. Aangezien wij een grote eettafel hebben heb ik altijd wel een vrij groot kleed nodig en is dit niet overal te koop. Bij Tafelzeil.nl kun je op maat bestellen dus geen probleem. Als wij na de zomer gaan verbouwen zal onze eettafel na 12 jaar trouwe dienst plaats gaan maken voor een kleiner exemplaar. Ik vind de tafel te groot met zijn 2,5 meter voor dit huis. Ik wil straks echt meer ruimte in onze keuken, komt onze “nieuwe” groene keuken nog beter tot zijn recht, maar mijn man is nog niet helemaal overtuigd. Waar de eettafel nu de hele keuken in beslag neemt omdat hij door zijn lengte alleen vrij voor de pui kan staat wil ik straks een kortere tafel die tegen de muur aan kan staan. Zul je denken, zijn al je tafelkleden te lang! Geen probleem, knippen we er gewoon een stukje vanaf 😉

Hier een aantal voorbeelden van kleden die ik ook leuk vind voor de zomer (vooral de eerste). Check eens hun site, echt de moeite waard.

 

Fijne tweede Paasdag nog, geniet thuis!

 

Mijn naam is Stephanie Koster, 51 jaar, moeder van 3 jongens en al jaren gelukkig getrouwd met de vader van deze mannen. Ik blog vanaf 2011 over veelal Scandinavisch interieur, design, kids, fotografie en ons dagelijkse leven. Naast het constant veranderen van ons huis hou ik ook heel erg van fotografie en bezoekjes brengen aan kringloopwinkels, rommelmarkten en andere leuke plekken.

5 Comments on “Bijzondere Pasen 2020

 1. Ziet er super gezellig uit. En ja, waarom doen mensen spullen weg? Ze zijn erop uitgekeken, past niet meer bij de stijl die ze hebben, zeg het maar. Maar dan is de kringloop toch een veel betere optie dan de vuilstort zou ik zeggen.

  1. Precies! en dat was ook wat ik tegen de medewerker op de vuilstort zei. Maar die bleef maar volhouden dat ik het niet mee mocht nemen. Toch gedaan 😉 hahaha… Fijne Pasen Jeanette!

 2. Ziet er heel gezellig uit. Geweldig met al het verschillende servies. De schaal die je meegenomen van de vuilstort is helemaal geweldig. Goed dat je niet geluisterd heb en gewoon meegenomen hebt!

 3. Ik sta er altijd van versteld hoe gemakkelijk mensen iets weggooien. Helemaal als het niet eens stuk is ofzo…….
  Deze schaal past perfect op jullie mooie gezellige Paastafel!
  Het tafelkleed met de vogels is tof. Ik gebruik hier de laatste tijd altijd stoffen
  tafellakens en dat is inderdaad niet praktisch. Dit kleed lijkt me wel super handig.
  Fijne week daar.
  X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *