beveiligen van je huis

beveiligen van je huis

Beveiligen van je huis

Aandacht besteden aan het interieur van je huis is een leuke bezigheid. Zelf ben ik graag met de inrichting van ons huis bezig al staat dit de laatste maanden op een laag pitje in verband met het feit dat we in een tijdelijk huurhuis wonen 😉 Ik plaats nog wel regelmatig mooie Scandinavische interieurs op mijn blog, zoals dit coole huis wat ik op de site Stadshem vond. Deze blog gaat echter over iets anders dan alleen de mooie inrichting van een huis. Veel mensen staan er niet vaak bij stil, maar hoe mooier je woning er van binnen uitziet, des te interessanter deze wordt voor inbrekers. Om deze reden is het verstandig de beveiliging van je huis eens door te nemen. Omdat dit niet iets is waar veel mensen verstand van hebben kunnen gespecialiseerde bedrijven je daarbij helpen. Vandaag hebben wij de sloten van de voor- en achterdeur van ons huis laten maken omdat deze simpelweg niet goed waren. In deze periode van het jaar (korte donkere dagen) wordt er veel ingebroken, en wie zit er te wachten op een leeg geroofd huis? Een slotenmaker uit Zoetermeer hielp ons bij het beveiligen van het huis.

Laat een slotenmaker de beveiliging evalueren

Op welke punten kan de beveiliging van een huis nog verbeterd worden? Dit is een vraag die moeilijk te beantwoorden is wanneer je hier weinig verstand van hebt. De gemiddelde huiseigenaar kijkt immers niet naar een huis zoals een inbreker dit zal doen. Wij kijken naar de kleur van de kozijnen en de mooie gordijnen die achter de ramen hangen. Een inbreker kijkt naar ramen die open staan, de aanwezigheid van een alarmsysteem of de kwaliteit van de sloten. De slotenmaker kan bij je langskomen en de beveiliging van je huis evalueren. Een vakman bekijkt dan de woning door de ogen van een potentiële inbreker. Na de evaluatie krijg je van de slotenmaker een lijst met manieren waarop je huis beter beveiligd kan worden.

Manieren om je huis beter te beveiligen

De adviezen die een slotenmaker geeft om je huis beter te beveiligen kunnen zeer divers zijn. Zelf kunnen we ook wel bedenken dat wanneer je nog geen alarmsysteem hebt dat de beveiliging vooruit gaat met de installatie van een dergelijk systeem. De aanbevelingen die worden gegeven na een professionele evaluatie van de beveiliging gaan echter nog een stuk verder. Zo kan de slotenmaker je bijvoorbeeld vertellen of de sloten nog wel voldoende bescherming bieden tegen inbrekers. Wanneer dit niet het geval blijkt te zijn krijg je te horen welke sloten dit wel kunnen bieden. Verder kijkt de slotenmaker naar de situatie in en om het huis. Kunnen hier veranderingen in aangebracht worden doe zorgen voor een veiligere woning? Denk aan het beter afsluiten van een schuurtje of zelfs het installeren van een rookmelder.

Hoever wij met beveiligen zijn gegaan ga ik uiteraard niet uit den doeken doen op mijn blog 😉 Ik kan jullie echter alleen adviseren er goed naar te laten kijken voor jullie eigen huis.

Wens ik jullie een heel goed uiteinde! En een goed en vooral gezond 2017! Graag tot volgend jaar!

Fotobron : Stadshem

10 thoughts on “beveiligen van je huis

 • Jeanette Renting
  december 31, 2016 at 9:08 pm Beantwoorden

  Fijne jaarwisseling en een goed, mooi, fijn en gezond 2017 gewenst.

  • Stephanie Koster
   januari 1, 2017 at 4:47 pm Beantwoorden

   Dank je Jeanette! hetzelfde voor jou en je familie 🙂

   Groetjes,

   Stephanie

 • Marloes
  januari 3, 2017 at 1:06 pm Beantwoorden

  Mooi interieur hoor De zwarte accenten omlijsten als het ware de woonaccessoires en meubels. Dit wil ik ook graag in mijn interieur. Wanneer de muren de zelfde kleur hebben denk ik dat dit wel mogelijk is. PS: staat jouw salontafel nu schreef?

 • Julia
  april 24, 2017 at 5:06 pm Beantwoorden

  Ik heb er eigenlijk nog nooit op die manier overnagedacht. Wij zullen ook maar eens gaan bedenken hoe we de boel gaan beveiligen.

 • Mart
  juli 13, 2017 at 4:42 pm Beantwoorden

  Het is erg belangrijk om je huis goed te beveiligen.

 • Jan-Willem van de Berg
  juli 20, 2017 at 11:32 am Beantwoorden

  Goed artikel en top tips! Fijn dat je dit onder de aandacht brengt 🙂

 • Hans
  augustus 24, 2017 at 1:07 pm Beantwoorden

  Top artikel, erg goed om hier bij stil te staan. Wij hebben als extra beveiliging een oproepsysteem aangeschaft met een foto detector. Nu wordt er bij beweging een foto gemaakt en mocht er iets gebeuren hebben we de daders op beeld.

 • Alex
  augustus 25, 2017 at 12:23 pm Beantwoorden

  Goed artikel, makkelijk weg te lezen.
  Misschien handig om als tip toe te voegen, als je alarm staat aangesloten op het internet. Zorg er dan goed voor dat deze ook waterdicht is. Dan kunnen handige mannetjes deze ook niet hacken.

 • Rob
  oktober 25, 2017 at 12:35 pm Beantwoorden

  Hoi Stephanie,

  Ook een goede tip is om een tijdschakelaar aan te schaffen voor het licht, op deze manier kan je lijkt je huis bewoont terwijl je op vakantie bent. Dit in combinatie met een Ip beveiligingscamera set zorgt ervoor dat je met een gerust hart op vakantie kan 🙂

 • […] als het lijkt. Meer weten over huisbeveiliging check deze site eens. Of check deze blogs eens Beveiligen van je huis en Veiliger wonen ~ huis […]

Geef een antwoord

Your email address will not be published. Required fields are marked *.

*
*
You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>