details
Interior

Back in business ~ voortgang klussen in huis

Vakantie voorbij, we gaan weer bloggen

Zoals ieder jaar is de Zomervakantie weer voorbij gevlogen. Zeven weken waren mijn kids vrij, zelf moesten mijn man en ik het doen met twee weken πŸ˜‰ We bleven thuis en genoten de eerste week van Jack die op zeilkamp ging in Aalsmeer (ligt aan de andere kant van de plas dus we konden elke dag even kijken). We planden wat dagen om klussen te doen, en we zijn paar keer weg geweest, zie mijn blog over Rotterdam en mijn blog over de Atlantikwall route in Noordwijk.

klussen op de planning

Voor onze “thuisblijf” vakantie had ik ook wat klussen op de agenda staan. Geen grote klussen maar van die klusjes waar je eigenlijk nooit aan toe komt. Zo had ik onze het verven van onze slaapkamer op het to-do lijstje staan en het toilet “opfrissen”. Aan beiden hadden we nog nooit iets gedaan, en een verfbeurt was het minste wat we konden doen. Onze slaapkamer was oersaai, een kale zolder met licht verkleurde muren, lelijk laminaat en niets voor het raam (een grote dakkapel). Een totale make-over had ik het liefst gehad maar we hebben om kosten te besparen er voor gekozen eerst de muren en het plafond te verven en gordijnen op te hangen. Het laminaat wil ik volgend jaar vervangen voor een stoere houten vloer die ik dan wit wil verven. Tevens staat er ook een mooie opmaat kastenwand van underlayment op mijn wensenlijstje.

zolderkamer

zolderkamer

bedroom

flaexa verf

*De zolder zoals hij was voordat wij in het huis kwamen wonen. En onze slaapkamer zoals hij de afgelopen twee jaar was. Niets geverfd, alleen onze spullen erin gezet.*

toilet make-over

Het toilet was een idem verhaal als onze slaapkamer. Wat achterhaald maar verder netjes. Hoeveel werk is het om de muren en het plafond even te witten en de toilet accessoires te vernieuwen? ik denk dat ik er in totaal nog geen twee uur mee bezig ben geweest πŸ˜‰ De wc-bril, toiletborstel, wc-rol houder en wandhaakje (alles zwart en van het merk Tiger) kocht ik online bij Badkamerstore. Lekker makkelijk, online besteld en twee dagen later in huis. Geen gezoek bij de bouwmarkt en alles op voorraad. Ik kom graag bij de bouwmarkt maar heb niet altijd zin om de deur uit te gaan. En hoe vaak gebeurt het dat je er staat en net het wandhaakje weg is die jij wilt kopen. Het bevestigen van de wc-bril was nog wel even een dingetje maar daar heeft mijn buurman mij gelukkig mee geholpen πŸ™‚

toilet make-over

toilet make-over

toilet make-over

toilet make-over

toilet make-over

*Helaas vergeten voor foto’s te maken van het toilet. Deze was beetje jaren negentig zullen we maar zeggen, vergeeld wit met chrome details πŸ˜‰ De muren boven de tegels zijn gewit met RAL9010, de toilet accessoires zijn van Tiger, serie Tune en komen bij de Badkamerstore vandaan. Op het randje vaasjes van Flying Tiger en vintage, gele gastendoekjes Primark.*

kleine verandering, groots resultaat

Dat een paar kleine veranderingen kunnen resulteren in een heel ander toilet bewees deze mini make-over. De ooit witte toiletbril maakte plaats voor een mooie zwarte en de chrome toiletrolhouder en het tevens chromen wandhaakje (tikje oubollig) werden beiden vervangen voor een strak mat zwarte exemplaren. De goedkope (wit plastic) toiletborstel van Ikea deed ik ook weg en daar kwam een mooie zwarte (met design look) voor in de plaats. Voor nog geen € 100,- was ik klaar en oh wat ben ik content met het resultaat.

slaapkamer make-over

slaapkamer make-over

slaapkamer make-over

details

slaapkamer make-over

*De slaapkamer zoals hij nu is. De muren werden geverfd met Flexa Creations muurverf in de kleur iets bubbels. EΓ©n laag en dekken, zo fijn! De kleur licht geel had ik al meerdere keren op Scandinavische insta accounts voorbij zien komen en dit vond ik zo tof. Beetje terug naar de begin jaren negentig πŸ˜‰ De stoffen lamp scoorde ik in Amsterdam in de Negen straatjes. Naast mijn bed staan vintage spulletjes van vroeger, kringloop en het kopje is van Flying Tiger. Op de ruwe bouwmuur, die ik voorlopig zo laat hangen lijsten met foto’s en andere persoonlijke dingen. Naast de spiegel komt ook nog de tv te hangen.*

snoeren wegwerken

Dan was er nog een ander hekelpuntje in de woonkamer waar ik echt vanaf wilde. Wat doe je als de tv midden in de woonkamer ergens op de grond staat en je hebt een wifi kabel nodig die daar in het Ziggo kastje moet? (wie verzint dit? is toch niet meer van deze tijd zou ik denken). Dan trek je het snoer toch gewoon naar de plek waar je hem nodig hebt ook al is dit dwars door de woonkamer en over de trap naar boven (ik verzin dit niet). In ons oude huis was dit ook het geval en niemand die zich er aan stoort, behalve ik. Ik heb het twee jaar volgehouden, toen was ik er klaar mee. Zo moeilijk bleek het wegwerken ook helemaal niet te zijn. Ook voor deze klus gold, je maakt je even druk en dan is het zo gedaan. De witte kabels die dwars door de kamer liepen zijn (tevens met de hulp van mijn buurman) netjes onder het huis door getrokken en uit het zicht (jippie!). Hoe we het snoer wat over de trap naar boven loopt uit het zicht krijgen moeten we nog even uitzoeken maar dit is vast ook niet moeilijk. Er waren ooit al gaten geboord door de vorige bewoners maar waar alles zit? Wordt vervolgd!

*De foto’s van het snoeren wegwerken stonden op mijn telefoon maar die heb ik hoogstwaarschijnlijk weg gegooid (dommie). Je wilt niet weten wat er nog meer aan snoeren onder het huis vandaan kwam. Een kwart van onze container zat er in ieder geval vol mee.*

Mijn naam is Stephanie Koster, 51 jaar, moeder van 3 jongens en al jaren gelukkig getrouwd met de vader van deze mannen. Ik blog vanaf 2011 over veelal Scandinavisch interieur, design, kids, fotografie en ons dagelijkse leven. Naast het constant veranderen van ons huis hou ik ook heel erg van fotografie en bezoekjes brengen aan kringloopwinkels, rommelmarkten en andere leuke plekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *