waterleidingduinen
Lifestyle

Amsterdamse Waterleidingduinen ~ De Zilk

waterleiding duinen

waterleiding duinen

waterleiding duinen

duinen Nederland

duin gebied

herten

De Zilk

duingebied

Amsterdamse Waterleiding duinen

De Amsterdamse Waterleidingduinen, ik had het zo vaak voorbij zien komen maar ik was er nog nooit geweest. Op 15 kilometer afstand van ons huis, 20 minuten rijden heel makkelijk te doen, maar het was nog nooit van gekomen dus. Vandaag brachten wij onze middelste zoon weg naar Vijfhuizen. Hij ging samen met een vriendje naar de beurs Brightday. Jongens van 15 hoeven niet meer met hun ouders weg, dus de middag was van ons. Althans…. onze oudste dacht daar anders over en ging met ons mee 😉 De jongste had niet veel zin en kampt al een paar dagen met niet lekker zijn, hij bleef thuis.

Mooie zondag, prachtig weer om buiten te zijn

Voor de derde zondag op rij was het prachtig mooi weer. Met een licht zonnetje, en bijna geen wind, zacht voor de tijd van het jaar. Bij de ingang is een parkeerplaats waar je € 2,- betaalt om te mogen parkeren. Bij de ingang koop je tevens een kaartje om het duingebied in te mogen. Vanaf 18 jaar is het verplicht een toegangskaartje te kopen maar deze kost maar € 1,50 per persoon. De duinen in dit gebied zijn licht glooiend en het is wijds. Er staan genoeg bomen maar het is niet heel erg bebost. Heel anders dan bijvoorbeeld het duingebied in Noordwijk, dat viel me echt op. Verder lopen er veel damherten, wat natuurlijk leuk is om te zien, en uiteraard te fotograferen. Voor een keer vond ik het mooi en nogmaals het was heerlijk om er te lopen maar voor ons was het er net even te kaal. Dit kan ook door de periode van het jaar komen, dus misschien moeten we het nog een keer in het voorjaar proberen 😉 Verder heerlijk genoten!

waterleidingduinen

bomen

waterleidindduinen

damherten

bossen

Wandelroutes door de duingebieden in Noord-Holland

Zoals ik eerder schreef ben ik van huis uit opgevoed met vele wandelingen in Noordwijk en omgeving. Mijn moeder wandelde graag en de rest van de familie ook (en nog steeds). Omdat ik vind dat ik tegenwoordig te weinig beweeg heb ik voor mezelf besloten meer te gaan wandelen. Door de weeks kan ik dat gewoon in onze woonomgeving doen en in de weekenden kan het een stukje verder weg zijn. Zo staan de duingebieden in Noord-Holland voor de komende maanden op mijn programma, en deze zijn er genoeg. Ik heb ze even op een rijtje gezet, misschien hebben jullie nog tips, misschien welke wel of niet te doen?

– Nationaal Park Zuid-Kennemerland
– Noordhollands Duinreservaat in Castricum
– Noordhollands Duinreservaat in Wijk aan zee en Bergen
– Schoorlse duinen
– Zwanenwater vlakbij Callantsoog

Plannen genoeg zoals jullie zien maar eerst maar eens nieuwe wandelschoenen kopen 😉

Mijn naam is Stephanie Koster, 50 jaar, moeder van 3 jongens en al jaren gelukkig getrouwd met de vader van deze mannen. Ik blog vanaf 2011 over veelal Scandinavisch interieur, design, kids, fotografie en ons dagelijkse leven. Naast het constant veranderen van ons huis hou ik ook heel erg van fotografie en bezoekjes brengen aan kringloopwinkels, rommelmarkten en andere leuke plekken.

9 Comments on “Amsterdamse Waterleidingduinen ~ De Zilk

    1. Ja, ik snap het ook niet…. misschien dat ik er als kind wel eens geweest ben maar dat ik me dat niet meer kan herinneren. Wij gingen naar mijn weten nooit naar de Zilk. Wellicht dat mijn zussen wat anders zeggen hoor. Maar goed, het was mooi om nu een keer te zien. Volgende keer weer ergens anders heen 😉

  1. ‘Gewoon’ elke dag een half uurtje lopen/stevig door wandelen is goed in te passen, zo vanuit huis, en op gewone schoenen. Tenminste, zo doe ik het. Anders wordt de drempel weer zo hoog, is mijn ervaring. Ben benieuwd hoe jij het gaat doen.

    1. De half uurtjes gewoon vanuit huis, rondje dorp zeg maar, dat doe ik ook, maar niet met regelmaat. Ik moet mezelf er echt weer toe zetten 😉 De echte wandeltochten wil ik gaan oppakken want daar hou ik juist zo van. Misschien door het opvoeden van de kids heb ik mezelf veel minder de tijd gegeven nog weg te gaan. Nu ze wat groter zijn kan ik weer wat meer ruimte vrij maken. Het lijkt me ook leuk dit allemaal voorbij te laten komen op mijn blog, toch!? 😉

  2. Wandelen is heerlijk en je ziet zoveel (als je je ogen maar open doet ;-)). Ik ben op zoek naar een goede regenjas, waar ik me goed in kan bewegen zodat ook de regen geen obstakel meer is.

  3. Dat is een goed voornemen Stephanie. Bij ons is het wandelen ook langzamerhand van het programma verdwenen om verschillende redenen, maar het zou voor mij goed zijn om meer buiten te zijn en te bewegen.
    Ik vind je foto’s mooi!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *