tuin8
Gardening

Aan de slag in de tuin!

tuin8

tuin7

tuin14

tuin9

tuin1

tuin6

tuin15

Aan de slag in de tuin!

Vorige week was ik al bezig in de voortuin, vandaag in de achtertuin. Best bijzonder als je bedenkt dat het net Maart is. Na mijn bezoek aan de sportschool ben ik meteen aan de slag gegaan. Eerst ben ik boven aan de dijk de knotwilgen gaan snoeien. Ik was het niet van plan dit jaar maar vond ze toch wat te woest. De storm hebben ze overleefd maar heb toch sterk mijn twijfels aan de gezondheid van één van deze oude bomen. Aan het einde van de zomer (afgelopen jaar) zat er een wespennest in. Na wat geklop tegen de boom kwamen we er al snel achter dat de boom hol klonk. Vandaag heb veel kurkhout weg gezaagd. Hij groeit echter nog steeds dus we laten hopen dat hij het voorlopig nog blijft doen. Het zou zonde zijn zo’n oude boom om te zagen (het is nog één van de weinige die staat bij ons langs het water). Hij biedt vooral zomers heerlijk schaduw, niet alleen voor ons maar ook voor Keesje 😉

Opruimen en verplanten

Na het snoeien van de knotwilgen ben ik verder gegaan met de achtertuin. Het was te mooi buiten om binnen aan de slag te gaan, al vond ik dat eigenlijk wel nodig. Maar hé! dit weer op mijn vrije woensdag, dan ga je niet binnen aan het werk toch 😉 Ik plantte twee nieuw te worden boompjes (takken van een knotwilg) en een forsythia struik. Deze struik kocht ik afgelopen zaterdag in de supermarkt. Hoop dat het een mooie wordt, hij stond al lang op mijn lijstje om ooit neer te zetten. Waarom vraag je je misschien af? Het is een nostalgie dingetje, het was één van mijn moeders lievelings struiken. Ik vond ze vroeger altijd al prachtig, we hadden vaak ook takken van deze struik in huis staan. Tussen het tuinieren door kon ik ook nog tijd vrijmaken voor de was, deze kon ook weer naar buiten. Gaat toch niets buiten een was die buiten gedroogd is, niet?!

In April verder

Als ik alles zo aanschouw ben ik zo benieuwd hoe de tuin er weer uit zal zien komende zomer. In April ga ik verder met het afmaken van de tuin. Het grind moet eruit en opnieuw gestort worden. Ik heb een fout gemaakt bij het plaatsen. Boven op het worteldoek (wat eronder ligt) heb ik zand gedaan en dit komt naar boven door het grind heen. Stom! maar al doende leert men. Het grind is nu net een zandbak en buiten het feit dat dat heel onhandig is, want je loopt zand naar binnen, is het ook niet mooi om te zien. Ik zal het eruit moeten scheppen en het zand er tussen uit moeten spoelen. Bij nader in zien ga ik wellicht toch ook wat meer stenen bij de achterpui leggen of wellicht wat gras. Ik ben me aan het oriënteren op Pinterest en zie veel moois. Wordt vervolgd, jullie horen het snel. Check voor veel mooie inspiratie eens mijn Pinterest account. Ik heb het vorige week wat ge-update en veel mooie nieuwe pins toegevoegd.

tuin2

tuin12

tuin3

tuin13

tuin4

tuin11

Mijn naam is Stephanie Koster, 51 jaar, moeder van 3 jongens en al jaren gelukkig getrouwd met de vader van deze mannen. Ik blog vanaf 2011 over veelal Scandinavisch interieur, design, kids, fotografie en ons dagelijkse leven. Naast het constant veranderen van ons huis hou ik ook heel erg van fotografie en bezoekjes brengen aan kringloopwinkels, rommelmarkten en andere leuke plekken.

11 Comments on “Aan de slag in de tuin!

  1. Ik word er ook zo blij van! Heb er echt naar uitgekeken de laatste twee maanden al ?
   Het geeft mij echt ontspanning, kan er wekelijks mee bezig zijn. Familie trekje denk ?

 1. Was een heerlijk dag om in de tuin te werken. Fijn dat alles al weer gaat groeien. Inderdaad wel weer erg vroeg in het jaar maar ik ben er wel blij mee. Heerlijk! Mooie fotos weer!

  1. dank je wel Anne! gisteren nog zo’n mooie dag 🙂 Nu het hek achter op de dijk verwijderd, hout afgevoerd, gras gemaaid (klein stukje wat hoog onder het hek was gegroeid), struik gesnoeid! we lopen lekker voor op schema wel haha…

  1. Ja echt hoor! ik dacht slim te zijn door zand op het worteldoek te gooien. Dacht ligt dat doek lekker stevig eronder en komt er niet zo snel onkruid doorheen … niet slim dus. Nog een tip, waar je veel loopt grindroosters eronder doen. Succes met de tuin 🙂

 2. Heerlijk om al dat jeugdsentiment in je tuin te hebben, Forsythia (bloeiend hout noemden ze het bij ons thuis), lelietje-van-dalen, seringen. We hebben afgelopen zomer zelfs afrikaantjes gekocht, ter herinnering aan mijn vader!

  1. Hi Ageeth,
   vorige zomer had ik ook Afrikaantjes staan maar ze groeiden te hoog en stonken enorm (kon ik mij niet herinneren). Een sering en lelietjes van dalen zou ik ook nog wel willen. Maar ik wil ook nog graag een druif en een vijg. Moet oppassen dat hij niet te vol komt te staan, zoveel moois 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *