SURPRISE COOKING

Categorieën Interior

Verrassings gerecht voor papa met mijn andere keukenprins gemaakt.
Wat hebben Beer en ik gemaakt en welke ingrediënten heb je nodig?
Gegrilde entrecote met balsamicojus en salade

4 entrecotes van 150 gram per stuk
2 etl. olijfolie
zout en versgemalen peper
krop botersla
1 stronk wiltlof
100 gram pitloze druiven
2 etl. balsamicoazijn
1 etl. mosterd
Wrijf de entrecotes in met wat olie, zout en peper. Laat even buiten de koelkast op temperatuur komen. Ondertussen de sla, witlofblaadjes en druiven schoonmaken en in slakom doen. Bestrooi met wat peper. Klop de balsamicoazijn los met de mosterd. Gril de entrecotes om en om mooi bruin (circa 3 minuten). Haal uit de pan en snijd de entrecotes in mooie plakken. Giet de jus (bakvet) door de balsamicoazijn en mosterd. Verdeel de plakken entrecote over de salade en giet de dressing erover.

Tiramisu met witte chocolade en aardbeien (kan ook met frambozen)

100 ml. slagroom
3 etl. poedersuiker
200 gr mascarpone
1 zakje vanillesuiker
sap van 2 sinaasappels
16 langevingers
100 gr. witte chocolade
100 gr. aarbeien of frambozen
Klop de slagroom stijf met de poedersuiker. Klop in een andere kom de mascarpone goed los met wat vanillesuiker en 2 eetlepels sinaasappelsap. Schep de slagroom door de mascarpone tot alles goed is vermengd. Doop de lange vingers in de rest van de sinaasappelsap en leg op de bodem van de schaal (één laag). Verdeel hierover de helft van de mascarpone, wat chocolade (in stukjes) en de helft van de aarbeien. Daarna van alles nog één laag. Gerecht kan direct geserveerd worden maar wij hebben hem even een uurtje in de koelkast gedaan. Lekker fris!
Het smaakte zeer goed. Probeer het ook eens!
Een fijne zonnige vrijdag iedereen!

Mijn naam is Stephanie Koster, happy 40-tiger, moeder van 3 jongens en al jaren gelukkig getrouwd met de vader van mijn kids. Ik blog vanaf 2011 over veelal Scandinavisch interieur, design, kids, fotografie en ons dagelijkse leven. Naast het constant veranderen van ons huis hou ik ook heel erg van fotografie en bezoekjes brengen aan kringloopwinkels, rommelmarkten en andere leuke plekken.

1 gedachte op & ldquo;SURPRISE COOKING

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *