Interior

lampen boven de eettafel

lampen eettafel

lampen eettafel

lampen eettafel

lampen eettafel

lampen eettafel

Het was al even een poosje terug dat ik foto’s van ons eigen huis op mijn blog plaatste. Met deze donkere dagen is het lastig foto’s in huis te maken en er de laatste tijd niet veel bij ons in huis veranderd. Een verhuizing staat nog steeds op de planning en daardoor vind ik het zonde om nog heel veel aan het huis te doen. Sommige dingen moesten nog steeds wel gebeuren om ons leef comfort in huis aangenamer te maken en het huis meer af te laten lijken voor eventuele bezichtigingen. Eén daarvan was de verlichting boven de eettafel. Vorig jaar verkocht ik de twee industriële lampen omdat ik ze te aanwezig en te industrieel vond in ons huis. Om meer naar een Deense stijl te gaan kocht ik één lamp van het Deense merk Nordlux. Een solide exemplaar van zwart staal met een houten schijf die licht door laat aan de bovenkant. Het snoer liet ik vieren en daarmee vond ik het eigenlijk wel goed zo. Ondanks het feit dat het wat iel stond boven een tafel van twee en een halve meter lang was ik er van overtuigd dat ik niet traditioneel meer twee lampen zou ophangen. Naar de winter en dus de kortere donkere dagen toe kon één lamp toch niet voldoen aan het licht wat we nodig hebben met vijf man aan tafel. Bij de OTTO kocht ik pas online een tweede zelfde exemplaar en deze hangt nu. Het staat nog steeds solide (wat ik graag wilde), niet te aanwezig en toch stoer met de snoeren zo los naar het plafond. Het licht is nu goed verdeeld over de hele tafel en het is een heel ander gezicht. De eethoek is zo af, iets wat ook de bedoeling was.

Nordlux is in Nederland nog een zeer onbekend merk maar een ware aanrader als je van mooie kwalitatief goede lampen houdt met een Scandinavisch uiterlijk. De prijs is ook goed en relatief goedkoop in verhouding tot veel andere Scandinavische merken. De keuze is zeer uitgebreid en als je van zwart-wit Scandinavisch wonen houdt moet je zeker eens naar deze lampen kijken.

Ik ben erg blij met het resultaat! Zo kunnen we weer iets van ons “to do” lijstje afstrepen.

fotografie Stephanie Koster

Mijn naam is Stephanie Koster, happy 40-tiger, moeder van 3 jongens en al jaren gelukkig getrouwd met de vader van mijn kids. Ik blog vanaf 2011 over veelal Scandinavisch interieur, design, kids, fotografie en ons dagelijkse leven. Naast het constant veranderen van ons huis hou ik ook heel erg van fotografie en bezoekjes brengen aan kringloopwinkels, rommelmarkten en andere leuke plekken.

3 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *